приятели имам самнения че задните ми спирачни апарати не работят откакто смених накладките.Тогава като ги свалихме(задните)после като ги слагахме буталцата и на двете бяха запекли не мърдаха на менгемето при развито обезв.болтче.Успяхме да ги вкараме с чук,сглобихме колелата вдигнахме на крик завъртяхме колелото и натиснах спирачка работеха.След това като покарах изв време дисковете са оранжави има само 1 см. изгладен от дисковете и са студени след дълго каране и се чудя дали просто още накладките не са хванали,тъи като там кадето е изгладено е малко по неизносено и се чудя дали е нормално но се самнявам защото минах вече 300 км оттогава и все още не може да кове както трябва,предните дискове са горещи а задните са с телесна температура едвам усещам топлина.РЪЧНАТА РАБОТИ ДЪРЖИ ЯКО!.Мисля си че може да е запушено маркуче но не ми се вярва сега и нямам време да проверя.Някакви идеи плз хелп
Известие
Collapse
No announcement yet.
моля помагаите маи задните спирачни апарати не работят
Collapse
X
-
Успяхме да ги вкараме с чук
Принципно, могат да не ти държат от запушени маркучи или по-малко вероятното - тръбички или блокирал разпределител. Иначе, трябва да имаш предвид, че при не натоварена кола хващат, колкото за бог за прости. Качи 2-ма отзад или 100-ина кила в багажника, ако и тогава не държат търсиш проблема сред гореизброените причинители.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
-
: - )
1. Колега като се захващаш да правиш нещо за първи път ЧЕТЕШ как се прави. Тука на много места е обяснено че се върти а не се млати с чука.
2. Не е вярно че задните спирачки не държат. Но трябва да са изправни.
3. Надявам се си ги сглобил правилно и си наместил пъпките на накладките в отворите на буталцата. Иначе това че ти оставят само 1 см. смеда може да значи и че диска ти е неравен и още не са се напаснали. Ако искаш мини през някой сервиз да ти ги замерятAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
колега може и да от цилиндрите на спирачките.. да са запушени и да не влиза спирачно масло... аз имах подобен проблемAlfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone
Comment
-
Най-вероятно имаш проблем със самите спирачни бутала,през няколко години трябва да се почистват и раздвижват,механизма за ръчната също.Виж също гумените маншончета-продават се ремонтни к-ти,другото което трябва да направиш е спирачната течност-3г.смяна!sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo
Comment
-
Аз предлагам да се смени всичко що е гума/маншони,уплътнители и т.нт. Комплекта за един апарат е 7лв. а вътре пълно с джаджи.... Малко нерви и си ОК. А за смяна на течноста не съм се сетил и не е лошо като идея. У С П Е Х
А ДА ПОПИТАМ И АЗ , ПРИ ВСЯКА СМЯНА НА НАКЛАДКИТЕ СЕ ВЪРТИ БУТАЛЦЕТО НА АПАРАТА ЗА ДА ПРИБЕРЕ /НЯМА СПОР/ - Е ПРОБЛЕМ ЛИ Е ТОВА ЗА САМИЯ АПАРАТ, ДО КОГА МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ТАЗИ ПРОЦЕДУРА ИЛИ ЛИ Е ОК...Alfa Romeo 155/1.8TS
Comment
-
може и проблема да ти е от апарата пълен празен (разпределителия)
вапреки че си бил с чука може и да си набил прастените ватре оправия се като свалиш накладките и помпиш леко на педала но ти триябва и 2 ри човек да придаржа буталцето
успех155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related
Comment
-
Първоначално публикувано от monigt...Комплекта за един апарат е 7лв. а вътре пълно с джаджи....166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFAПървоначално публикувано от monigt...Комплекта за един апарат е 7лв. а вътре пълно с джаджи....75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
Comment